Risotto med soltorkade tomaterMustig, smakrik risotto som puttrar länge och får fin smak. Gott till fisk eller som den är! Du behöver
Gör så här:Finchacka löken och vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs löken i olivolja i botten av kastrull stor nog att rymma risotton. När löken är mjuk och börjar få färg, tillsätt riset och låt det bli lite glansigt. Klipp ner tomaten, strö över basilika, tillsätt vinäger och täck riset med buljong. Tillsätt lagerblad och låt risotton småputtra medan du då och då fyller på buljong så att det aldrig kokar torrt. Efter cirka 20 minuter är riset lagom mjukt och risotton krämig. Ta grytan från värmen och rör ner osten precis före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKrispigtVarför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! Baka med äpplenÄppellängd med honung!
En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|