Risotto med timjan och paprikaSmakrik och krämig risotto som passar både som tillbehör till kött eller fågel eller serverad som den är. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk på låg värme i oljan. Smaka av så den är riktigt mjuk och tillsätt riset. Låt riset fräsa med tills det är blankt och lite genomskinligt. Pressa ner vitlök och lägg i timjan. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Lät nu risotton koka på svag värme tills den är krämig men har kvar lite av tuggmoståndet. Undertiden kärnar du ur och tärnar paprikorna . Fräs dem mjuka i olja. Blanda samman risotto, paprikor och mascarpone och smaka av med svartpeppar. Servera genast med lfärsk basilika. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarAndra bullarGrovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen. PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!
Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|