SnabbrisottoKniper tiden? Måste middagen bli klar snabbt? Lugn, receptet finns här! En snabblagad variant av risotto som fortfarande blir fantastiskt god! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Värm 7 dl vatten och lös upp buljongtärningarna. Hacka löken och bryn i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Skölj riset i durkslag i hett vatten och rör om (detta för att korta ner kokprocessen). Häll i riset då löken blivit glansig och tillsätt hälften av buljongen. Koka på ganska hög värme och rör hela tiden. Då buljongen kokat in tillsätts det mer allt eftersom. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt den rivna parmesanen och eventuella tillbehör (tïll exempel skinka, kräftstjärtar, räkor eller sparris) och servera. Kommentar av
Jenny S
12 juli 2011
Jag hade gärna haft en ungefärlig tid vad det ska ta...lite lättare att veta när rätten är klar då. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! Hemlagade tacosTacokväll, någon?
Tacos är fredagsmysets nummer ett. Självklart är hemlagad enchiladas godare! BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Vitt vin står inte med på instruktionen, antar att den läggs in samtidigt med buljongen?